Usluge

Općastomatologija

Grana stomatologije koja uključuje tretmane liječenja zuba ili endodonciju, liječenje zuba zahvaćenog karijesom i čišćenje zubnog kamenca

ENDODONCIJA

Liječenje zuba podrazumijeva liječenje korijenskih kanala zuba, odnosno terapiju zubnog živca ili pulpe prodiranjem u srž zuba i liječenjem upale u svrhu spašavanje pacijentova zuba.

LIJEČENJE KARIJESA

Karijes uzrokuju bakterije koje nagrizaju caklinu, a nastaju prilikom unosa hrane u usta. Kako bi izliječili zub karijes se mora u potpunosti odstraniti brušenjem i dubinskim čišćenjem, te postavljanjem bijelog ispuna ili plombe kako bi zub ostao zaštićen.

Estetska stomatologija

Grana stomatologije koja se bavi uklanjanjem nepravilnosti i uljepšavanjem Vašeg osmjeha, a uključuje izbjeljivanje zubi, ljuskice, krunice za zube, bijele plombe, zubne implantate, ukratko sve što vodi do savršenog osmjeha naših pacijenata. Najkvalitetnije dentalne nadomjestke poput keramičkih mostova, krunica i ljuskica koje koristimo izrađujemo u vlastitom visokokvalitetnom i modernom zubotehničkom laboratoriju.

ČIŠĆENJE I POLIRANJE

Vrlo je važno profesionalno čistiti zube u stomatološkoj ordinaciji, odnosno 2 do 3 puta godišnje podvrgnuti se odstranjivanju zubnog kamenca koji u suprotnom može dovesti do upale zubnog mesa. Nakon odstranjivanja zubnog kamenca, zube poliramo kako bismo stvaranje novih slojeva kamenca držali pod kontrolom.

LJUSKICE/VENEERS

Zubne ljuskice oponašaju prirodne zube, te predstavljaju odličnu alternativu keramičkim krunicama zbog lakše pripreme prirodnog zuba pacijenta na postupak, te su izvrstan materijal za minimalno invazivne zahvate na zubima.

IZBJELJIVANJE ZUBI

Jedan od najpopularnijih estetskih stomatoloških zahvata je izbjeljivanje zubi koje, osim što posvjetljuje zube, pomaže uklanjanju mrlja ili obojenja.

ZUBNE KRUNICE

Kako bi pacijent imao što ljepši osmjeh nakon oštećenja ili puknuća zuba ugrađuju se zubne krunice. Zubne krunice se fiksiraju na prirodni zub ili implantat u svrhu estetike ali i poboljšanja funkcionalnosti zuba.

Oralnakirurgija

Grana stomatologije koja se bavi kirurškim zahvatima na zubima ili u ustima. Oralnokirurški zahvati izvode se pod anestezijom

ORALNA KIRURGIJA

U oralnu kirurgiju pripada vađenje zuba i zubnih korijena, operacijsko vađenje, vađenje umnjaka, odstranjivanje vrška korijena zbog upale, uklanjanje periapikalnih lezija zuba, granuloma ili cisti i sl.

Parodontologija

Grana stomatologije koja se bavi liječenjem potpornih struktura zuba odnosno kosti, cementa, parodonta i gingive. Bolesti parodonta su zapravo upalna stanja kod kojih dolazi do razaranja tkiva koja učvršćuju zube a one su gingivitis, parodontni džep, parodontitis i klimavost zuba.

GINGIVITIS

Gingivitis je upala desni, a glavni simptomi su crvenilo, naticanje i krvarenje tkiva desni. Uzrok gingivitisa je stvaranje plaka, odnosno sloja bakterija koji se stalno razvija oko zuba, na njima i između njih, te se pravovremenom odlasku stomatologu on vrlo lako može liječiti.

PARODONTNI DŽEP

Ukoliko upala desni potraje stvara se parodontni džep, točnije odvajanje zubnog tkiva od samog zuba.

PARODONTITIS

Parodontitis je infekcija koja nastaje ako se ni parodontni džep ne sanira, te zahvaća kost koja podupire zub I može dovesti do gubitka zubi.

KLIMAVOST ZUBA

Što duže upala traje i bolest se dalje razvija sve više dolazi do propadanja parodontnog ligamenta i potporne kosti, te može doći do klimavosti zubi.

Ortodoncija

Grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi ili čeljusti. Ortodontska terapija dugotrajna je i preventivna mjera koja ispravlja nepravilnosti, ali i sprječava budući nastanak karijesa na mjestima nedostupnima za čišćenje. Sastavni dijelovi ortodontske terapije mogu uključivati fiksnu ili mobilnu ortodonciju, ovisno o vrsti nepravilnosti i retenciju koja osigurava zadržavanje postignutih rezultata nakon završetka terapije.

FIKSNA ORTODONCIJA

Postavljanje fiksnog ortodontskog aparata najčešća je metoda ispravljanja zubi. Odgovarajuća vrsta bravica lijepi se posebnim ljepilom na zube, te se kroz utore na bravicama provlači žičani luk fiksiran na prstenovima koji se cementiraju na trajne kutnjake.

MOBILNA ORTODONCIJA

Mobilni ortodontski aparatići sastoje se od akrilatne baze i žica savinutih u različite oblike. Mobilne aparatiće pacijent može izvaditi i postaviti sam, te se terapija, odnosno nošenje planira uglavnom tijekom noći.

RETENCIJA

Retencija ili korištenje retainera terapija je koja slijedi nakon skidanja ortodontskog aparatića. Retainer je mobilna udlaga koja se izrađuje nakon uzimanja otisaka čeljusti, te se korist kako bi se trajno očuvali rezultati ortodoncije.

Protetika

Grana stomatologije koja se bavi ugradnjom protetskih nadomjestaka. Primarna svrha zubne protetike je poboljšanje funkcionalnosti, a dijeli se na fiksnu i mobilnu. Fiksna protetika uključuje ljuskice za zube, zubne krunice i mostove, dok mobilna protetika uključuje potpune proteze, djelomične proteze i proteze na implantatima.

Implantologija

Grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implantata, a sastoji se od oralne kirurgije i zubne protetike. Zubni implantati posebno su izrađeni titanski vijci koji se kirurškim postupkom ugrađuju u kost gornje ili donje čeljusti. Postupak ugradnje zubnih implantata jedan je od najsigurnijih postupaka u stomatologiji, a sami zubni implantati vrlo su dugotrajni i kvalitetni, te mogu trajati cijeli Vaš život.